Jag babblar på radio och tipsar om bästa brödet till påskbuffén

Radio. Jag älskar radio. Vilket fantastiskt media. Att höras utan att synas. Det kan ju inte blir bättre. Idag var jag på P4 Malmöhus för att prata om påskmaten. Ni kan lyssna på inslaget här – tryck på play längst upp till vänster så hör ni inslaget.

Utöver mig, var även Maria Dahlquist gäst. Hon driver en cateringfirma som heter Gazpacho och hade hundra och en läckra tips på vad vi kan ställa på påskbuffén. Färg och grönt var det hon brann för just för stunden. Och jag stämmer in – såvida bara inte sillen utesluts. Själv fokuserade självklart främst på brödet. Ingen buffé utan bröd. Och jag vill ha ett mörkt, tunt skivat rågbröd till sillen. Det bara måste vara så. I min värld ska allting vara som det alltid ha varit. Just så tråkig är jag. Men eftersom mitt minne är kort, räcker det att det är som det var förra året. Med andra ord går det att få in nyheter på buffén såvida det bara fanns med året före – hm, fundera på den.

Ingen buffe utan ostbricka – det är ju egentligen bara den jag är ute efter. Då är jag dock så mätt, att osten måste ligga på något tunt. Knäckebröd till exempel. Ett knäckebröd som är superlätt att göra är fröknäcket, och det finns det recept på här. Det är verkligen bara att svänga ihop. Inga jästider, inget meck. Omöjligt att misslyckas. Testa!

radio-kajsa-small

Här är proffsiga Cajsa Vingros Carlsson som ledde programmet – härlig, småtokig och väldigt rolig.

Christine heger

Och här är jag som är stolt som en tupp för gästbrickan om halsen. Inga andra gäster än jag använder dem. Det är helt klart ingen annan som förstår storheten i att vara gäst på radio.

 

Leave a Reply