Plättar, så gott och de kan vara rena powermaten!

Vem älskar inte plättar? De tar liten stund att grädda men glädjen är desto större när man äter dem. Våra barn älskar dem och tänker inte en sekund på att de är nyttiga… Just dessa plättar är nämligen gjorda på färskmalen råg och vete som dessutom fått stå i flera timmar med surdeg i smeten. Det är alltså rena powermaten. Våra barn äter det som om det vore efterrätt. Till plättarna serverade jag tinade bär och tjockyoghurt. Så gott!

De ska stå i högar. Min man spred ut dem på tallriken, men jag var tvungen att rätta honom – “högarna är ju det vackra” ;-)

De ska serveras i högar, tycker du inte?

Mums!

Barnen dränker plättarna i “sylt”dvs tinade blåbär, hallon och björnbär.

Ibland är det okej att bli kladdig om fingrarna när man äter…

Receptet på plättarna hittar du i min bok Fullkorn. Och nyckeln till den goda smaken finns i det färskmalda mjölet. En perfekt “pannkakskvarn” dvs en egen mjölkvarn, hittar du här.

Leave a Reply