Pepparkaksmuffins på fullkornsmjöl – recept
Jag har bakat pepparkaksmuffins – småmuffins. De är bakade med smör och ljuvliga julkryddor och smakar gudomligt. Fullkornsmjölet gör att de blir smakrika och den fina ”bieffekten” är att de blir något nyttigare. Att det är fullkornsmjöl istället för vitt mjöl kommer du inte märka, bara att de är väldigt goda. Jag gillar att de är små, så att det blir som en mumsbit och dessutom kan man då ta flera.
Jag maler ju mitt mjöl själv i min Fidibus från KoMo, villket är fantastiskt, men det går även bra att köpa ett finmalet fullkornsmjöl. Kolla gärna in de finmalda fullkornsvetemjölen från både Warbo kvarn och Limbacka kvarn.
Ingredienser, ca 16 st
Muffinsfomar & muffinsplåt
150 g smör
2 ägg
1 dl socker
150 g finmalet fullkornsvetemjöl (det spelar ingen roll vilken vetesort det är)
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära (vill du ha rejält med smak ta 1,5 tsk)
1 tsk nejlika (vill du ha rejält med smak ta 1,5 tsk)
1,5 dl mjölk
Recept
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt. Smält smöret. Mortla ingefäran. Vipsa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och alla kryddor i en egen skål. Blanda ner mjölblandningen i ägg&sockret. Tillsätt det smälta smöret och till sist mjölken. Fyll formarna och grädda i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

Jag önskar dig en riktigt fin och smakrik december och jul!