Pepparkakor på fullkornsvetemjöl – japp, de blir godare!

Jag har tidigare postat mitt recept på pepparkakor. Pepparkakorna är bakade på finmalet fullkornsvetemjöl och ingen märker att det är fullkornsvetemjöl istället för vitt vetemjöl. Däremot får jag höra att det är väldigt goda. Så testa! Receptet hittar du här.

I år minskade jag mängden socker till 1 dl, och jag tyckte faktiskt bara de blev godare. Inte lika söta.

Jag tror det är viktigt att du använder just ett finmalet fullkornsvetemjöl. Har du ett grövre fullkornsvetemjöl kommer inte kakorna hålla ihop lika bra. Har du inget finmalet fullkornsmjöl hemma och vill baka nu (:-)), så hade jag tagit en andel fullkornsvetemjöl och en andel siktat vetemjöl. Och glöm inte att låta degen vila så att fullkornsmjölet får chans att svälla.

Knäckiga och smakrika!

En perfekt mjölkvarn för att mala finmalet mjöl till dina kakor hittar du här.

Leave a Reply