Pastrybyjoel är numera med kvarn!

Förra veckan köpte Joel Lindqvist, pastrybyjoel, en mjölkvarn av Bröd&Kvarn och jag passade på att besöka honom i hans Mat- & Chokladstudio i Malmö. Där håller han kurser i matlagning, desserter och praliner utöver att butiken är öppen för försäljning av praliner, kakor och till viss del även bröd. Det var roligt att få höra honom entusiastiskt berätta om sitt arbete. Och med tanke på att han har över 17 000 (!) följare på Instagram, så är det uppenbarligen fler än jag som tycker det han gör är spännande.

joel

Det som jag tyckte var roligast var att han tänkte mala färskmalet fullkornsmjöl till sina desserter och småkakor. Många frågar mig om man kan baka kakor på ”mitt” mjöl, och jag säger – JAAA! Småkakor blir i många fall så mycket godare både i texturen och i smaken av fullkornsmjöl. Därför är det klart extra glädjande att en superexpert som Joel Lindqvist också tycker det. Har ni aldrig testat att baka en småkaka med fullkornsmjöl, gör det. Varje eftermiddag tar jag en kopp te och en saffransskorpa (eller två) från frysen och känner genast att dagen blir lite bättre. Dessa skorpor är bakade på fullkornsmjöl och är helt grymt goda. Kolla recept här.

joel-i-kok

På bilden står Joel i köket med ett pilligt projekt för ett företag som vill ha loggor på pralinerna. I vanliga fall färgas dock pralinerna bara med naturliga färger såsom frukter och bär.

kakor-hos-joel

Ovan är Mat- & Chokladstudions storsäljande kakor – hädanefter kanske de blir med färskmalet mjöl – något att se fram emot för alla Malmöbor!

Jag ser precis nu på flödet i Instagram att Mat- Chokladstudion första gången säljer bröd på färskmalet mjöl  – spring dit och köp!

 

 

 

 

Leave a Reply