Pannkakor på färskmalen rostad dinkel – 100 % fullkornsmjöl

Pannkakor kan smaka på så många olika sätt beroende på vilket mjöl man använder. Till de här pannkakorna rostade jag hela dinkelkärnor, alltså hel säd av dinkel, och malde dem sedan till mjöl. Det blev en fantastiskt god smak av rostad dinkel. Det är så roligt att det går att förända en sådan enkel rätt som pannkakor genom att använda olika typer av mjöler.

Jag använder alltid finmalet fullkornsmjöl till mina pannkakor oavsett vilken sorts mjöl det är. Fullkornsmjölet är överlägset på flera sätt. Smaken sitter i grodd och kli som annars rensas bort i det vita mjölet. Dessutom blir pannkakorna så mycket nyttigare när du väljer bort det vita mjölet. Utöver det gör jag alltid pannkakor på färskmalet mjöl, vilket gör dem än godare.

Dinkel är en äldre vetesort och kan ersätta ditt vanliga vetemjöl. Om du inte vill känna av kliet i pannkakorna är det viktigt att du använder ett riktigt finmalet fullkornsvetemjöl (oavsett om du använder dinkel eller någon annan sort). Du kan även låta smeten stå och svälla ett tag före du gräddar för att få lena pannkakor.

De bästa pannkakorna gör du med färskmalet mjöl. Mjölkvarnen Fidibus Medium klarar både mjöl för pannkakor, kakor och bröd.

De ser ut precis som vanliga pannkakor men smakar så mycket mer!

Comments 2

  1. Bengt-Göran Liljedahl augusti 30, 2018
    • Christine Heger augusti 30, 2018

Leave a Reply