Pannkakor – jag älskar att göra dem nyttiga!

Idag hade vi pannkaksfest. Eller snarare det var pannkakor till kvällsmat. Enligt barnen är det då fest. Jag önskar alla hade kunna få smaka mina pannkakor. De är så galet goda! Jag gör dem på färskmalet fullkornsvetemjöl och smaken är fantastisk. Det bästa är att det finns inte ett barn som skulle märka att de är annorlunda än andra pannkakor, de kommer bara tycka att de är supergoda.

Lever man i en barnfamilj eller har barnbarn så äter de flesta svenskar pannkakor regelbundet. De traditionella pannkakorna som görs på vitt vetemjöl, det är godis, inte riktig mat. Istället för att ha dåligt samvete för det, så byt ut mjölet, så bjuder du plötsligt på dundermat (som barnen tycker är godis). Servera gärna med tinade bär eller hemmagjord sylt med mindre socker, så blir det en utmärkt måltid – på bilden serverar jag med tjock yoghurt istället för grädde.

Jag brukar säga att bara pannkakorna är värd en mjölkvarn. Med kvarnen kan du mala fullkornsmjölet riktigt fint och välja näringsrika äldre vetesorter. Köp en kvarn och gör den till din ”pannkakskvarn”. Snart kommer du dock märka att du använder mjöl till mycket mer och allt du gör med mjöl kommer då framöver blir både nyttigare och godare.

Här serverar jag med en plommonkompott, tinade blåbär och en lättsockrad hallonsylt som jag kokade ihop.

Leave a Reply