Pannkakor gräddade med eget mjöl

IMG_8064IMG_8060

Pannkakor gräddade på osiktat fullkorns vetemjöl

Jag malde hela vetekornet utan att sikta det efteråt på den lägsta inställningen så att det skulle bli så fint som möjligt. Mjölet blir fint, men med mycket fiber eftersom det är 100% fullkorn när hela kornet är med. Pannkakorna blev väldigt smakrika, de smakade betydligt mustigare än vanliga  pannkakor gräddade på vitt butiksmjöl. Känslan på tungan var mer fibrig, och jag undrade om barnen skulle reagera.  Men barnen älska dem och de försvann i ett nafs. Jag kommer aldrig mer servera några andra onyttiga pannkakor. Dessa är ju rena kraftmaten! Dessutom serverade jag upptinade bär från frysen till, och barnen åt sig proppmätta.

3 ägg

2,5 dl nymald 100% fullkornsmjöl på vete (finmalet)

6 dl mjölk

1/2 tsk salt

Låt mjölet svälla innan du gräddar dem.

 

Nyttiga pannkakor fyllda med näring och fiber slinker ner lika väl som de på vitt mjöl.

Gott!

Comments 4

  1. Kerstin Nordin maj 3, 2020
    • Christine Heger maj 3, 2020
  2. Jenny september 30, 2017
    • Christine Heger september 30, 2017

Leave a Reply