Pannkakor gräddade med eget mjöl
Pannkakor gräddade på osiktat fullkorns vetemjöl
Jag malde hela vetekornet utan att sikta det efteråt på den lägsta inställningen så att det skulle bli så fint som möjligt. Mjölet blir fint, men med mycket fiber eftersom det är 100% fullkorn när hela kornet är med. Pannkakorna blev väldigt smakrika, de smakade betydligt mustigare än vanliga pannkakor gräddade på vitt butiksmjöl. Känslan på tungan var mer fibrig, och jag undrade om barnen skulle reagera. Men barnen älska dem och de försvann i ett nafs. Jag kommer aldrig mer servera några andra onyttiga pannkakor. Dessa är ju rena kraftmaten! Dessutom serverade jag upptinade bär från frysen till, och barnen åt sig proppmätta.
3 ägg
2,5 dl nymald 100% fullkornsmjöl på vete (finmalet)
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
Låt mjölet svälla innan du gräddar dem.
Nyttiga pannkakor fyllda med näring och fiber slinker ner lika väl som de på vitt mjöl.
Gott!
Comments 4
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
De godaste pannkakor jag smakat. Gjorde dem med Havredryck och stekte i olivolja. Till detta hade vi hösthallon som jag hade i frysen.
Det var inte bara min man och jag som älskade dem utan också våra tre vovvar.
Tack för receptet
Men så härligt att höra, det blir ju så fantastiskt gott! Jag gör även mitt bästa nu för att tömma frysen på förra säsongens bär. Det blir lätt att jag sparar och sedan har jag kvar när nya kommer ;-)
Lät smeten stå i 2 och 3 dagar. Hade gjort så mycket att jag inte orkade grädda ally dag 2. Om det är möjlig så blev dom ännu godare dag 3! Köpa en kvarn är nästa värt det bara för pannkakorna ?
Roligt att höra! Ja, pannkakor gjorda på färskmalet mjöl är fantastiskt gott OCH nyttigt. Bra tips om att låta smeten stå ett par dagar – tack!