Packning och bortglömda gåvor – Bröd&Kvarn på högvarv

Igår hade Bröd&Kvarn, det vill säga jag, julenruschens mest intensiva dag. Jag fick leverans från KoMo vilket innebär en rejäl fysisk ansträngning när alla kvarnar ska packas upp, prickas av och stuvas in i lagret. Varje kvarn väger mellan 7-13 kg vilket inte är några problem de första tjugo kvarnarna, men sen. Sen börjar det märkas. Jag sprang mot klockan som tickade i rekordfart. Galet många kvarnar och massor av paket med baktillbehör skulle packas, registreras och hinna iväg med DHL före lunch för att komma fram före julafton. Eftersom jag är en obotlig optimist vad det gäller tron på vad jag ska klara av, hade jag dessutom satt en stor bröddeg, påbörjat julgodis och saffransskorpor. Bröden skulle filmas, fotograferas och delas ut till vänner. Saffransskorporna skulle fotograferas och upp på bloggen. Mitt emellan detta svarade jag på telefonsamtal och mail, betalade räkningar och löste en och annan knut. På kvällen funderade jag på varför kroppen var så tung. Armarna värkte benen ville knappt bära – hade jag sprungit ett maraton? När jag skulle gå in och släcka ljuset i bakstudion såg jag mina vackra surdegsbröd på bakbordet – bortglömda. De vansinnigt goda surdegsbröden bakade på emmervete och snittade med juldekorationer. Jag tittade på dem, tänkte på mina vänner som skulle fått dem, tog fram plastpåsar och stoppade in dem i frysen. Jag orkade inte cykla iväg och leverera bröden. Istället stupade jag i säng. Tur att ingen visste vad de gick miste om.

Det är väldigt bra att jag tycker det är så kul att driva mitt företag med tanke på hur jag titt som tätt verkligen sliter. Jag gläds åt varenda paket jag packar in när tänker jag på personen som ska packa upp det och bli glad.

Det vackra förklädet jag har på mig hittar du här.

Nu är det för sent att hinna få julklappar från webbutiken före julafton. Än finns dock tid för att ge bort en surdegskurs eller en surdegspizzakurs. Bästa presenten är ju en upplevelse!

Leave a Reply