Överdriven rädsla för platta bröd

Jag kan tycka att rädslan för att få platta bröd är något överdriven. Det finns en rädsla för  platta bröd, men det verkar inte finnas någon rädsla för att få smaklösa bröd. Brödet på bilden är bakat på 100% färskmalet, finmalet råg. Det är ett surdegsbröd  som jag satte i veckan och ställde sen in i kylen. Därefter gick dagarna och jag hann aldrig med att grädda det. På fjärde dagen gräddade jag det, vilket innebär att det stått i kylen över tre nätter. Inte helt förvånade blev brödet platt. Det känns dock mindre viktigt i sammanhanget, för brödet blev helt fantastiskt smakrikt och inkråmet är magiskt. Den långa väntan har skapat ett rågbröd som är relativt luftigt. Saftigt som ett rågbröd ska vara, men även luftigt. Smaken är milt syrligt – helt perfekt. Jag skulle gärna glömma mitt bröd fler gånger i kylen för att få det här resultatet. Att det är platt stör mig inte det minsta!

Visst att är det häftigt att ett bröd på 100% råg kan få det här inkråmet!

Leave a Reply