Nyttigt och gott att flinga sina egna flingor!
Häll ner säd, tryck på knappen och vips så har du färska flingor i din skål. Enkelt och gott!
Det är en stor smakskillnad på färska flingor jämfört med dem du köper i påse. De färska flingorna smakar mycket mer. Utöver det bevaras alla fiber, vitaminer och mineraler. Vitaminer och mineraler oxiderar och försvinner nämligen snabbt så fort kornet krossats.
Det fina med flingkvarnen FlocMan är att du kan ställa in storleken på flingorna. Tunnare flingor t.ex. till din müsli och gröt och tjockare flingor till matvete, korn etc. som du kan äta till maten istället för pasta och potatis. Själv använder jag flingorna ofta när jag bakar, både i degen och som ”topping” för att få goda rostade flingor på skorpan.
Du köper de hela kornen enklast via nätet (se här), men även välsorterade butiker har dem. Men kanske är det ännu roligare att hitta en lokal lantbrukare som säljer där du bor?
Vill du se hur den elektriska flingkvarnen fungerar kan du kolla in den här videon.
Flingkvarnen Flocman kostar 3 400 kr, men om du tack vare kvarnen börjar göra din egen müsli har du snabbt sparat in priset – läs mer om den jämförelsen här.
Är inte detta den perfekta julklappen?