Nu är det dags för rågbröd!

Nu har vi ätit oss igen om julen och njutit av allt gott vi fått. Dags att äta lite nyttigare? Mitt bästa tips är att byta ut till ett bättre bröd. Skippa brödet som är bakat på vitt mjöl och luft och ät istället ett rejält rågbröd. Det är mättande och otroligt bra för hälsan. Satsa på ett bröd med hela korn i, det är mumma för din kropp. Läs mer om råg här.

Många säger ”men mina barn äter bara det köpta vita brödet utan kanter”. Det är möjligt att de säger så hemma (det brukar ju vara så ;-)), men alla barn och kompisar jag haft hemma hos mig har ätit grovt bröd inklusive kanter. Det där vita luft/siraps/tillsats-/vetemjölsbrödet är inte bra för någon. Skippa det.

Brödet på bilden är ett surdegsbröd med hela rågkorn och receptet finns i min bok ”Fullkorn”. Jag måste ärligt erkänna att just tunga surdegsbröd med hela rågkärnor inte är de lättaste att lyckas med. Men efter ett antal misslyckande har jag lärt mig – läs mina bästa tips här.

Just nu är det den här typen av grova bröd med hela kärnor smakar mig som bäst nu.

När jag bakar rågbröd bakar jag i brödformar. Fina brödformar utan beläggning hittar du här.

 

Leave a Reply