När en dröm går i uppfyllelse!

Detta är en personlig text som handlar mindre om fullkorn och bakning, och mer om drömmar. Men det går att dra paralleller. Jag har länge haft en dröm som ibland har känts helt omöjlig att uppnå. Så idag har drömmen gått i uppfyllelse! Fortfarande i glädjechock måste jag därför dela med mig av mina insikter:

1. En dröm går inte i uppfyllelse om man inte jobbar hårt för den. Det låter som en klyscha, men det är en sanning. Det gäller att bestämma sig, och jobba på.

2. De personer som jag visste inte skulle tycka att min dröm var realistisk, till dem har jag inte berättat. Jag har bara berättat för dem som ger mig positiv energi och som tror på mig.

3. Tiden du arbetar för en dröm, känner bara du själv till. Låt dig inte nedslås av att det tar mer tid än du beräknat. Ingen vet det i slutändan.

Nu kommer parallellen till bakningen – en bakande människa som jag kan inte låta bli att dra en jämförelse. Ni som kämpar med att lyckas med surdegsbaket eller ni som kämpar med att gå ner i vikt och leva mer hälsosamt, fortsätt jobba på! Det kan kännas helt hopplöst när man skär i det nybakta brödet och det återigen är platt som en pannkaka innanför skorpan, eller när vågen tycks ha hakat upp sig på det där numret som man inte vill uttala. Rätt som det är trillar polletten ner, och du kommer vara den lyckligaste hemmabagaren och alla kommer prisa din bakning. Och rätt som det är kommer den där siffran på vågen att sjunka, och ingen kommer veta hur länge du kämpat. De kommer bara ösa beröm över dig. I denna Instavärld ska ju allt vara vackert, enkelt och lyckosamt, men så är det ju inte. Vi har alla våra kamper. Och kämpar man bara på når man till slut sitt mål på ett eller annat sätt. Det bästa är att det är så mycket roligare att nå målet när man fått slita för det!

Nu är ni säkert nyfikna på vad jag har lyckats med! Det är inte surdegsbröd, för den puckeln var ett tag sedan jag kom över. Och det är inte vågen, för fullkornet jag stoppar i mig håller mig på en lagom siffra. Det är något annat. Och snart ska jag berätta.

Eftersom jag är inne i en knäckebrödsperiod, och mina käkar dagligen tuggar sig varma, är det kruskakaveln jag har närmast till hands när jag bakar och ska fångas på bild.

 

Comments 4

  1. Lene Tranberg januari 13, 2018
    • Christine Heger januari 13, 2018
  2. Mona Löfdahl Nilsson januari 28, 2018
    • Christine Heger januari 29, 2018

Leave a Reply