Min mans lyxmüsli

Hemma hos oss är jag givetvis den okrönta drottningen när det gäller bröd och müsli. Min man gör sin egen müsli, men självklart anser jag att min är mycket bättre. Häromdagen var min müsli slut, och jag nallade av hans, och blev paff – den var himmelskt god! Jag fick krypa till korset och be om receptet. Stolt förklarade han hur han gjorde och hemligheten – choklad. Ni måste bara prova!

Chokladen höjer den rostade müslin till en ny nivå trots att det är så lite i.

Max lyxmüsli

4 dl färskmalda havregryn
4 dl färskmalda rågflingor
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö
0,5 dl kokosflingor
1 stor matsked honung
2 msk rapsolja
3 dl vatten
0,75 dl hackad mandel
2 hackade torkade fikon
15 gram finhackad blockchoklad med hög chokladhalt

Blanda alla torra ingredienser förutom fikon och choklad i en braspanna. Blanda vatten, honung och olja och häll över ingredienserna. Blanda och fördela vätskan så att allt blir jämnt fuktigt.

Sätt in i ugnen (varmluft om du har det och gärna på eftervärmen av ett brödbak) på 120 grader. Efter ett par minuter rör om och lossa allt som klibbat fast på botten. Sänk värmen till 80 grader efter ca 20 minuter och torka müslin helt torr – rör runt emellanåt.

När müslin är torkad men fortfarande varm blanda ner den finhackade chokladen och fikonen.

Vansinnigt god müsli serverade med upptinade lingon från frysen - galet god kombo.

Vansinnigt god müsli serverade med upptinade lingon från frysen – galet god kombo.

Leave a Reply