Min kropp skriker efter fiber

Är det fler än jag som längtar efter fiber? Jag är sugen på mat med tuggmotstånd. Mat med fiber. Grönt och grovt skriker min kropp efter. Efter all julmat som bara smälter i munnen, vill jag tugga. Jag längtar nu efter rejäla bröd bakade på råg. Råg är ett fantastiskt sädesslag som, vetenskapligt belagt, ger goda effekter på hälsan. Läs den här artikeln om varför råg är bra för dig.

Utöver att vi mår bra av råg, älskar jag den söta smaken råget ger. Bröd baka på endast modernt vete tycker jag ofta är alltför smaklöst. Krydda med lite råg, och brödet är genast mer intressant.

Bröden på bilden rullade jag i sesamfrö respektive rågflingor innan jag la ner dem i formen. Det gjorde att bröden fick ytterligare en smakdimension. Rågflingorna ovanpå brödet blev rostade i ugnen samtidigt som de gräddades, vilket gav extra karaktär på brödet.

Här är ett recept på ett riktigt grovt och gott rågbröd bakat med hela rågkorn.

Surdegsbröd bakat på råg rullade i sesamfrö och rågflingor.Surdegsbröd bakat på råg rullade i sesamfrö och rågflingor.

Rågbröd, surdegsbröd

Leave a Reply