Min favoritversion av crunch-müsli
När jag var liten var jag löjligt förtjust i Start. Mamma köpte det någon enstaka gång för att göra mig glad, och för mig var det höjden av lycka. Idag tycker jag det är för sött, men det positiva smakminnet sitter ändå kvar. Jag glömmer aldrig hur jag tjuvåt direkt från paketen. Min mamma var tandläkare, och tillät inte småätande, och speciellt inte sött som kunde förstöra mina tänder. Idag gör jag min egen nyttiga ”Start” som smakar så mycket bättre än originalet.
Det där med att göra sin egen müsli, handlar bara om att komma igång. När du väl kommit på hur lätt det är att göra, kommer du inte köpa müsli i butik igen. Det blir så grymt gott när du gör den själv. Inte nog med att det smakmässigt överträffar den köpta, du slipper dessutom allt socker och alla onödiga tillsatser. Och om du brukar lägga ut de där extra pengarna för att köpa ”lyxmüsli”, skulle jag läsa den här artikeln först.
Om du dessutom flingar dina egna flingor och gör müsli på färska flingor får du en müsli som inte är jämförbar med något annat. Färskmalda flingor och gryn smakar så otroligt mycket mer än de processade du köper i butiken.
Är du precis som jag förtjust i smaken av Start, så är lösningen rätt enkel. Häll i kanel och kardemumma i müsliblandningen innan du rostar den, så har du din egen lyxiga och nyttiga ”Start”. Ett perfekt basrecept på granola hittar du här. Addera bara kanel och kardemumma, sen har du en ”Start” som varje tandläkare skulle godkänna.