Mandelbakelser med björnbär

I julas gjorde jag mandelmusslor som blev gudomligt goda. Jag malde hela mandlar istället för att skala dem och hade färskmalet fullkornsmjöl istället för traditionellt vitt mjöl. Det som tar tid med mandelmusslor är att trycka ut dem i formarna. Jag bakade ett gäng och sedan hade jag inte tid att ta hand om resten av degen utan lät den stå i kylskåpet fram till nu. Istället för att göra musslor kavlade jag ut degen tjockt och tryckte ut små blommor. Med en klick grädde på och ett björnbär blev de till supergoda minibakelser. Det är något speciellt när formatet är litet. Det är lyxigt att få lov att ta mer än en. Dessa små mumsbitar blev otroligt uppskattade. Dessa kommer jag göra igen!

Receptet på mandelmusslorna hittar du här – använd receptet till smeten men tryck ut enkla småkakor istället för musslor.

Galet goda minibakelser med mandelmjöl. Formarna jag använde var en liten miniblomma, betydligt mindre än en normal pepparkakeform.

Leave a Reply