Malmö skolkockar på surdegskurs

I veckan hade jag nöjet att undervisa skolkockar i surdegsbakning. Det är så glädjande att undervisa just skolkockar. Genom att inspirera och undervisa dem kommerde baka än bättre bröd till alla barn. Just denna gruppen bakade redan flera gånger i veckan och använde gärna fullkornsmjöl i bröden. Efter den här kursen kommer de sannolikt använda ännu mer fullkornsmjöl och hela korn i bröden och dessutom baka med surdegs som jäsmedel. Det är så roligt.

Det var ett kul gäng som kom. Det var verkligen en blandning – de kändes som de kom från alla jordens hörn. Det är förstås en klar överdrift, men det kändes väldigt spännande. Alla dessa olika matkulturer – vi kunder verkligen lära av varandra.

Jag skulle vilja uppmana dig om du är kock att fråga din chef om du inte kunde få gå en surdegskurs och även lära sig mer om mjöl. Jag arrangerar gärna skräddasydda utbildningar för skolkockar. Du hade varit så välkommen!

Maila mig på info@brodochkvarn.se för en skräddasydd kurs eller kolla in de surdegskurser som ligger ute.

Jag gläds med alla barn som kommer få nytta surdegsbröd från dessa kockar!

/Christine