Madamilen i Skanör&Falsterbo – Bröd&Kvarn var med på ett hörn

För andra året i rad arrangerades Madamilen i Skanör&Falsterbo. 440 gäster cyklade eller gick runt till de olika restaurangerna och fick provportioner. Strålande sol och strålande arrangemang. Jag tog en liten hörna av Lindas Fingermats terrass i Skanörs hamn och demonstrerade kvarnar. Lindas Fingermat var näst sista stoppet före Badhytten så besökarna hade provsmakat och ätit en hel del före de kom dit. Det Linda bjöd på lät ”å vad gott”, ”mmm”, ”bästa hittills”, så Sasikan (Stavning? Har du koll på det latinamerikanska köket?) var riktigt bra.

Linda i Centrum. Hon fick jobba hårt idag. Men med vilken inspiration hon presenterade den fantastiska maten! Fota: Clara Stridh

Fisken som serverades. Vågar jag skriva ”sasika” än gång till, men risk för att göra bort mig fullständigt?

 

Här står jag och förklarar för Lindas man Christoffer vilket grymt köp de har gjort. De har nämligen tagit det kloka beslutet att köpa en kvarn. Foto: Clara Stridh

Linda berättar om maträtten för ett gäng besökare. ”Sasika” – fisk som är lagad i citrus. Inte rå, utan inlagd i citrus. Typ som vår saltade sill, om jag fattade det rätt.

Linda och jag när dagen är över. Vi är rätt möra här. Det var strålande sol, men kallt i skuggan. Linda var fin i sommarklänning. Själv trotsade jag fåfängan och var påbylsad som värsta vintern men frös faktiskt ändå.

Madamilen arrangerades av Pink Chili Consulting Group, Lotta Ranert. Så är ni ute efter ett bra arrangemang är tipset att kolla in hennes företag.

Leave a Reply