Lyxiga saffransskorpor på färskmalet fullkornsvetemjöl

Dessa lyxiga saffransskorpor bakar jag varje jul. Och faktiskt även andra delar av året. De är så otroligt goda, med rik smak av både mandel, saffran och fullkornsmjöl. De är inte så söta, vilket passar mig perfekt. Receptet hittar du här.

Välj det fullkornsvetemjöl som du har tillgång till – allt funkar, det kommer bara smaka lite olika. Om du inte maler själv, så välj gärna ett stenmalet mjöl.

Ett tips är att grovhacka mandeln, men inte göra bitarna för stora. Är mandelbitarna för stora går skorporna lätt sönder när man skär dem i bitar. Skorporna är betydligt sprödare än de vanliga italienska som är bakade med stora mängder socker och vitt vetemjöl.

Just att de inte är så söta göra att de blir så otroligt goda. Smakerna kommer fram på ett helt annat sätt än när det bara smakar socker. De är något mörkare än andra saffransskorpor just därför att de är bakade med fullkornsvetemjöl istället för vitt mjöl och de gör dem så smakrika.

En perfekt mjölkvarn för att mala färskmalet mjöl när du ska baka kakor och sötebröd hittar du här.

Leave a Reply

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande