Lussekatter bakade med färskmalet fullkornsvetemjöl

I helgen är det första advent, och jag har bakat mina första lussekatter. Jag älskar lussebullar och kommer att hinna baka flera omgångar till före julen är slut. Min lussebulletradition är något knasig, men jag måste baka lussekatter och lyssna på Carolas julalbum “Betlehem”. Jag vet inte hur många jular jag gjort det, den där skivan är gammal…

Mina lussekatter innehåller 50% färskmalet fullkornsmjöl vilket är häftigt. De är superluftiga och saftiga och smakar än bättre än de lussekatter som är bakade med endast vitt vetemjöl. Du hittar receptet här. Läs gärna även denna artikel om lösa degar. Och om du inte vet var du får tag i fullkornsvetemjöl, kan du läsa det här artikeln.

Jag tog bilden i full lysrörsbelysning i vår tvättstuga. Det är numera helt hopplöst att hinna fotografera när det fortfarande finns dagsljus. Full stålkastare blev det istället – men man ser ju därmed också exakt hur de ser ut. Det är svårt att ana att de är bakade med fullkornsvetemjöl, eller hur? Just i dessa hade jag ölandsvete.

Fler än jag som ibland stoppar in dubbelrussin? Lite extra lyx om man får just den lussebullen ;-)

Leave a Reply