Frukost med lyxmüsli

Frukost är för mig en av de lyxigaste stunderna på dagen. Numera hinner jag sällan läsa tidningen och få lugn, men jag försöker ändå njuta den lilla stund jag får. Allt mellan ”Mamma, jag spillde ut mjölken”, ”Mamma, jag tycker inte det var tillräckligt mycket sås i ägget”, ”Mamma, kan vi leka”. Bilden av den perfekta frukosten finns ändå där på näthinnan och för mig innebär det bland annat fil med hemmagjord rostad müsli. Jag lägger lite bär från frysen på toppen och har en skål full av njutning.

Jag maler själv alla flingor till min müsli. Jag lägger hel säd (nakenhavre, dinkel, svedjeråg eller vad jag har hemma) vevar några varv med veven, eller sätter på knappen om jag kör med den elektriska. På ett kick har jag fantastiskt smakrika flingor. Dessa två kvarnar hittar du här – den prisvärda handvevaren och den elektriska.

Recept på rostad müsli hittar du här.

Den har müslin har jag rostat i ugnen. Därefter har jag låtit lite, lite mörk choklad smälta på den varma rostade müslin. Så gott!

Leave a Reply