För mig startade det med en julklapp!
Jag får ofta frågan: ”Hur kom du på idén att sälja kvarnar?” Faktum är att det inte alls var jag som kom på idén. Jag fick min kvarn i julklapp av min man. När jag öppnade paketet förstod jag inte var det var. Min man fick förklara för mig vad det gick ut på. Han visste, för hans mamma hade malt sitt eget mjöl på 90-talet då hon åt så hälsosamt det bara gick för att förhindra en sjukdom. Eftersom han visste att jag älskade att baka var det en genialisk julklapp. Och så här i efterhand kan jag konstatera att det är den bästa julklapp jag någonsin fått.
Jag tror jag har malt på kvarnen nästan varje dag sedan dag jag fick den. Det är ett gott betyg. Om jag ska vara helt ärlig, så var det faktiskt inte en KoMo kvarn jag fick utan ett annat märke. Men efter mycket grävande och jämförande bestämde jag mig för att jag ville satsa på KoMo:s kvarnar för de är helt enkelt bättre. Jag har alltså haft båda hemma och malt och jämfört, så jag vet att jag har satsat på rätt kort.
Det mest underbara är att jag trots att det gått två år sedan jag fick min kvarn fortfarande blir glad varje gång jag maler. Och varje gång jag säljer en kvarn blir jag jätteglad. Självklart blir jag glad för själva försäljningen, dvs att det faktiskt kommer in pengar på företagskontot, men jag blir främst glad för att någon annan ska få ta del av samma glädje som jag har. Är inte det helt fantastiskt!? Den genuina glädjen av en försäljning är unik. Det känns som en ynnest att få arbeta med detta. Jag säljer jag inte en kvarn – jag säljer godare smak, ett betydligt nyttigare alternativ till vanligt mjöl, en hälsosam livsstil och en stor portion bakglädje.
Du som inte tagit del av denna glädje och vill ge bort den i julklapp eller ge den till dig själv – fram till den 20 december före kl. 11.00 kan jag ta emot beställningar för leverans före julafton.
Kvarnarna hittar du här. Missa heller inte min kampanj på flingkvarnen.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hejsan
Härlig blogg du har ..ja och allt som du företar dig också! Har en fundering…Jag upplever att alla ” småskaliga! ”hemmakvarnar” har en tendesns att gå varma när man mal på den finaste inställningen …. 1 kg säd går bra men efter det så är mjöltempen HÖG 40–50 grader. är inte nöjd med det utan vill kunna mala med lägre temp. dina åsikter om detta
MVH
Micke
Tack, vad glad jag blir för din uppmuntran! Ja, mjölet ska helst inte upp över 45 grader. Om jag ska mala mycket brukar jag lägga in säden i frysen först. På så sett håller jag temperaturen på mjölet nere.