Kul tvådagars surdegskurs

I helgen har jag haft surdegskurs. Våren har kommit hit till Falsterbo och med våren kom också ett väldigt härligt gäng deltagare. En av deltagarna, eller gästerna som vi säger här hemma, var jordbrukare och ville lära sig att baka med sin egen säd. Så glad jag blir! Han tog med några kilo vete som vi malde och bakade på. Det är så härligt när en odlare vill gå ett steg vidare i kedjan och lära sig mer. Jag önskar jag kunde få gå en kurs hos honom också.

I bakstudion är det som om jag hade ett helt gäng tv-apparater på väggen, för när väl bröden skjutits in i ugnen riktas alla blickar dit. All tidigare verksamhet avstannar. Det är så roligt att se. Och jag gör precis likadant. När ett bröd skjuts in i ugnen är det spännande.

Allt stannar upp och vi tittar bara in i ugnen :-)

Frallor på gång.

Ett härligt gäng!

Några av alla surdegsbröd som vi bakade.

Våra surdegsfrallor.

Är du intresserad av att gå en kurs hos mig, så finns det några platser kvar i maj, annars får du hålla utkik efter kurserna till hösten. Var snabb, för platserna går fort.

 

 

Leave a Reply