Köttbullar med färskflingade rågflingor

Vad blandar du i din färs till köttbullarna? Sist blandade jag i färskflingade rågflingor istället för skorpmjöl. Det blev fantastiskt gott. Råg är mitt favoritsädesslag. Råg är sött och med mycket smak. Dessutom är det dokumenterat väldigt bra för vår hälsa. Råg hjälper till att hålla blodsockret i balans – läs mer om det här.

Nu kanske du tycker att mina köttbullar ser mer ut som biffar. Jag kan väl hålla med om det, men jag kallar dem köttbullar. Våra barn får bara platta köttbullar här hemma, det går mycket lättare och snabbare att göra dem platta. Förhoppningsvis lär de sig att köttbullar ska vara runda någon annanstans.

Jag flingar de färskflingade rågflingorna på hemmakvarnen FlocMan, men det funkar även utmärkt att flinga med handvevaren FlicFloc (med handvevaren vevar man med lätthet en skål med flingor på nolltid). Färska rågflingor smakar så mycket mer än gamla i butik.

Blötlägg eller skålla rågflingorna före du häller ner dem i färsen. Utöver att köttbullarna blir saftiga, så frigörs näringsämne och mineraler – läs mer om det här.

Ingredienser, köttbullar (biffarna om du vill ;-)):

Blandfärs
Stekt lök
Ägg
Rågflingor
Vatten
Salt&Peppar

Leave a Reply