Kornbröd till kokboken

Jag är mitt uppe fotograferingen av min kokbok. Ett recept kan vara magiskt, men med en tråkig bild är det ingen som kommer vilja testa det. När det är ett recept som jag är extra nöjd med är glädjen mångdubbel när bilden blir perfekt.

Mitt recept på kornbröd är jag extra stolt över. Brödet är vansinnigt gott och korn i sig ska vi äta mer av. Bilden är tagen med min usla mobilkamera, men med proffskameran och proffsfotografen blev det en riktigt bra bild! Enkel, men så bra. Jag brukar säga till fotografen David att det är lätt att ta foto av bröd. Han håller inte med. Jag tycker att bröd är så gott att det inte krävs så mycket mer än just brödet. Jag förstår dock hur han menar – variation är inte så lätt att få till med bröd.

Receptet på just det här magiska surdegsbrödet får du vänta på till dess boken kommer ut.

Här kommer ett gäng bilder från gårdagen fotografering.

Jag gömmer mig i köket och preppar inför nästa foto. David kräver ro för att kunna leverera på topp. Så det gäller att inte tjattra hela tiden, för då blir inte resultatet bra ;-)

Den här utsikten kan man leva med.

Allt handlar om detaljer. Ett litet bär ska flyttas dit, en halvmillimeter vändning där – japp, där satt bilden ;-). David är mästaren på detaljer!

Så här kan det se ut.

 

Leave a Reply