Köksvåg och ballongvisp – är det så viktigt?

Köksvåg tycker jag är något man bara måste ha när man bakar. Mjöl kan väga så olika, och ett mått är inte tillräckligt. Nymalt mjöl har t.ex. mycket större volym än ett packat mjöl. Bakar man bröd hemma och inte använder mer än en liter eller två så har det stor betydelse för degen om det är en dl mer eller mindre i degen. Och vad det gäller kakor, där det är än mindre vätska, måste man bara ha köksvåg. Digitalvågen jag nu köpt in till webbshopen är den jag använder själv. På den kan du väga såväl små mängder som salt och kryddor och upp till 6 kilo mjöl. Jag tycker den här digitalvågen är riktigt bra och prisvärd.

Ballongvisp – jag har retat mig nu alltför länge på de billiga ballongvispar jag köpt. De var billiga, men de håller inte. Nu har jag äntligen köpt in rejäla vispar som håller. Jag vispar alltid i häften av mjölet i degspadet vid brödbak till en jämn smet innan jag häller ner resten och arbetar med händerna. Den här ballongvispen klarar det och dessutom är den tillräckligt lång för att inte trilla ner i lådan så att jag måste fiska upp den i degvätskan.

Kul med bra och nya grejer till webbutiken.

Den gnutta sol som fanns idag reflekterar ballongvispen i mitt ansikte (zoomar man in ser det riktigt kul ut)

Leave a Reply