Kladdkaka med färskmalet fullkornsmjöl – magiskt god – Recept
Det finns nog ingen kaka som är så lättbakad och ändå sa vansinnigt god som kladdkakan. Kladdkakan är en vinnare i alla lägen. Det häftiga är att det går att göra kladdkakan än godare genom att skippa det vita mjölet och istället använda färskmalet fullkornsvetemjöl. Det blir så gott! Man märker inte att det är fullkornsmjöl, det blir bara godare.
Receptet på den här kladdkakan finns i min kokbok ”Fullkorn” men nu bjuder jag på det även i bloggen.
Ingredienser, form ca 20 cm i diameter
110 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
75 finmalet färskmalet fullkornsvetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Recept
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Rör ner övriga ingredienser inklusive det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form eller i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 13-16 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Servera med grädde och bär.
Boken med många härliga recept på både kakor och bröd bakade med fullkornsmjöl hittar du här.
Tack för alla roliga recept och tips!
Jag dubblade receptet eftersom min form var 27 cm i diameter och kladdkakan blev helt perfekt både i smak och konsistens.
Vad roligt att höra Erika! :-). Fullkornsmjölet höjer kladdkakan till ytterligare en nivå.