Julbak blandas med sommar och bad

När min fyraåring kom hem från stranden idag undrade hon om det var jul och när tomten skulle komma. Julkartongerna var framplockade och på matsalsbordet stod porslin blandat med änglar och ljus. Huset doftade julkryddor. Själv stod jag med sand mellan tårna och saltvattendoftande hår och blandade deg till vörtbrödet. Det kändes väldigt märkligt. Dofterna krockade helt med varandra. Nu i dagarna skapas de flesta julreportage till tidningar, och det är därför jag är i full gång med julbak.

Allt mitt julbakande baserar jag på fullkorn och det ska bli spännande att förändra en del människors vanor i jul. Förhoppningsvis kommer det även vara en och annan som förstår skillnaden i smak mellan färskt fullkornsmjöl och gammalt. Det ska bli kul att se när julen närmar sig. Dock vill jag helst återgå till sommarens dofter och fortsätta njuta av sommaren ett tag till!

Det är inte var dag man fångar mig på bild med en öl i handen. Ölen skulle i vörtbrödet. Min man tyckte det var väldigt roligt: Hem från stranden och sedan en öl på det. Det är liksom inte min stil.

Leave a Reply