Jäskorgar – äntligen har jag hittat den form och storlek jag vill ha

Jag har länge letat efter mindre jäskorgar, men inte hittat några som jag tyckt var tillräckligt bra. Fördelen med mindre jäskorgar tycker jag är många. Man kan grädde två bröd bredvid varandra i en normalstor ugn. Brödet blir lagom stort så att man hinner äta upp det innan det blir torrt (jag låter ett vara framme och ett lägger jag direkt i frysen). Det blir dessutom lagom stora för att ge bort. Och utöver det, är det lättare att få ett luftigt inkråm i ett mindre bröd. Ju större bröd, större deg, ju mer tynger det ner. Därför är jag nu väldigt nöjd över att butiken är fylld med korgar i de mindre storlekarna. De vackra jäskorgarna är i obehandlad rotting. Kolla in dem här.

Nu har jag alla de storlekar och former som jag själv använder till försäljning – tjohoo.

Denna lite lyxigare och stabilare jäskorg med träbotten gillar jag skarpt.

I en tidigare artikel har jag skrivit ”Jäskorgar – vad ska man ha dem till” 

 

 

 

Leave a Reply