Jag har provat Warbro kvarns virvelmalda Dinkelmjöl
Jag har länge varit nyfiken på att prova Warbro kvarns virvelmalda mjöl. De har en stenkvarn som kallas Virvelkvarn, som med hjälp av luft virvlar runt säden när den mals. En fascinerande teknik som gör att mjölet inte hettas upp. Det är dock ingen kvarn man kan ha hemma, för den är stor.
Warbro Kvarns virvlelmjöl är väldigt finmalet. Jag har aldrig träffat på ett så finmalet fullkornsmjöl som är stenmalet tidigare. Finessen med ett riktigt finmalet mjöl är att klidelarna inte trasar sönder glutentrådarna. Därför blir bröden lätta och luftiga trots att det är 100% fullkorn. Med ett sådant mjöl kan du därför byta ut allt det vita mjölet, vilket ger en stor vinning för hälsan.
Även när du maler själv med en hemmakvarn från KoMo får du också ett väldigt finmalet mjöl. När du har en egen kvarn kan du själv välja exakt hur grovt eller fint du vill ha det. Är du mån om din hälsa är det ett perfekt sätt att byta ut allt vitt mjöl till finmalet fullkornsmjöl. Har du däremot ingen egen kvarn måste du prova Warbro kvarns virvelmjöl.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej! Tack för ett fint inlägg! Dinkelmjöl är ju det bästa jag vet när man bakar bröd.
Hej Dong och tack för uppmuntran!