Jag bakar mig igenom livets berg- och dalbanor

Det kan tyckas märkligt att jag inte tröttnar på att baka surdegsbröd, men att baka bröd är för mig otroligt tillfredsställande. När jag är glad så bakar jag gärna. När jag är ledsen så får bakningen mig att bli gladare. När jag är arg gör den långa bakprocessen att jag hinner lugna ner mig. När jag är stressad får bakningen mig att komma till ro.

Jag tror att det är flera delar i bakprocessen som ger så goda effekter. Det är ett hantverk, vilket betyder att jag måste använda mina händer och vara närvarande i processen. Det är än lång och långsam process vilket tvingar mig att varva ner. Det är spännande, då resultatet aldrig är givet. Det är glädjefyllt, då resultatet är uppskattat och väldigt gott. Dessutom vet jag att surdegsbrödet jag bakar mår både jag och min familj bra av, vilket ytterligare bidrar till tillfredsställelse.

När jag vaknar på morgonen och vet att jag har degar i kylen som ska gräddas känns det extra kul att gå upp. När jag lägger mig på kvällen och funderar på om jag gjort något bra under dagen känns det ibland som om dagen gått i ett svep utan att jag fick något gjort. Om jag då vet att jag i alla fall har bakat och degar väntar i kylen, känns utvärderingen av dagen så mycket bättre.

Många frågar mig var jag gör av allt bröd. Vi äter upp det! Faktum är att jag bakar mycket mer än jag lägger upp i sociala media, men det går åt. Surdegsbröd är gott! :-)

Jag önskar dig en härlig dag med hopp om ett lyckat bak!

/Christine