Instagram-bröd, de är så mycket lättare att baka

Jag fick en beställning av min pappa på ett ljust surdegsbröd. Jag bakar väldigt sällan ljust bröd, för jag tycker de är smaklösa utöver att de är onyttiga. Men idag gjorde jag det, och det slår mig igen att det är så mycket lättare att baka med siktat vetemjöl. Det här brödet är bakat med ett färskmalet och stenmalet siktat vetemjöl där det finns rester av kli och grodd. Hade jag istället valt att baka med ett valsat vitt vetemjöl eller ett stenmalet siktat vetemjöl där de tagit bort grodden, hade det varit ännu lättare. Om du precis som jag bakar med färskmalet fullkornsmjöl men titt som tätt tittar på alla vackra bröd på Insta och kanske undrar hur de lyckas. Då är svaret det – de bakar med vitt mjöl. Det är så mycket lättare då. Det du inte ser på Insta är hur det smakar. Ditt och mitt bröd är garanterat betydligt godare!

Sen finns det naturligtvis oerhört skickliga bagare som bakar ljusa bröd.

Ta som vana att alltid snitta bröden. Det här brödet har jag snittat med den här vassa snittkniven (med ett nytt blad dessutom, och det gör susen)

Comments 2

  1. Annette februari 23, 2019
    • Christine Heger februari 23, 2019

Leave a Reply

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande