Inspelning med Jan Boris-Möller – kvarnar i fokus

I veckan hade jag ett väldig roligt besök i min bakstudio. Jan Boris-Möller kom. Vi hade faktiskt mötts en gång förut i radio – du kan läsa om det här om du vill. Kommer du ihåg honom? Han var nog den första kocken som blev känd i tv och syntes titt som tätt under 90-talet. Han gjorde bland annat tv-programmet ”Här är ditt kylskåp”, där han besökte kändisar och lagade mat på vad de hade i kylskåpet just då. Jag minns att det var väldigt kul. Numera arbetar han främst med att laga mat hemma hos folk – man kan helt enkelt beställa honom för en fest, bröllop eller en lyxig middag. Främst verkar han dock göra sådant som är lärorikt och utvecklande för honom själv. Därför kom han till mig, för han har engagerat sig i Sveriges kvarnar. Det finns många mjölkvarnar runt omkring i Sverige och fler och fler tas åter i bruk av eldsjälar som vill få fart på de gamla kvarnarna.

Nu vill Jan lära svenska konsumenter skillnaden på att köpa mjöl från en mindre kvarn jämfört med att köpa i en 2-kilos påse i butiken. Det är nämligen en stor skillnaden. Maler du själv redan idag eller läst mycket från min blogg, så vet du redan det. Dock är det precis som Jan berättade att många svenskar inte vet skillnaden. Det vill han ändra på och därför hade vi mötet och inspelningen i min bakstudio. Vi pratade kvarnar och skillnaden på bakegenskaper av vanligt ”2-kilopåsevetemjöl” och färskmalet mjöl. Väldigt roligt!

Jan är underhållande och hans mun går ett i ett. Han har mycket att berätta och verkar ha kunskap om allt möjligt. Han är kul! Och jag fick därför en rolig dag och jag hoppas att det blir riktigt bra filmer av materialet.

Jan lovad mig att skicka filmsnuttar, som jag hoppas kunna posta här i bloggen.

Och, vill du ha en underhållande och väldigt god middag, ta kontakt med den hjärtliga kocken Jan Boris-Möller!

Vi skrattar för jag försöker vinkla kameran så kvarnarna kommer i centrum! :-). Tyvärr missade jag ta bilder när vi spelade in.