Inget stråförkortningsmedel i mina plättar!

Har ni läst de senaste om att det är stråförkortningsmedel i många av de populära bröd som säljs i Sverige? Stråförkortningsmedel sprutas på säden för att den inte ska lägga sig vid regn eller kraftiga vindar. Det är ett gift som förstör våra jordar. Man har sett att vi alla har giftet i våra kroppar. Dock ska de svenska produkterna innehålla en nivå på giftet som är inom gränsen för att våra kroppar klarar av det.

Jag vill inte ha gift i min kropp och jag vill inte servera mina barn gift även om det är inom gränsvärdet. Det är så sjukt att hög avkastning är viktigare än kvalitet. Detta är en av anledningarna till att jag bakar med ekologiskt mjöl – jag köper säd och maler till färskt mjöl. De plättarna som jag serverade barnen igår innehöll råg från Källunda gård och dinkel från SaltåKvarn. Både dessa är garanterat utan stråförkortningsmedel.

Läs mer om stråförkortningsmedel på bland annat SVT nyheter.

Det är gott med plättar! Så mycket jobbigare att göra än pannkakor, men av någon anleding så mycket godare :-)

Det känns väldigt bra att kunna servera barnen något som jag vet är riktigt bra och näringsrik mat. De här plättarna är gjorda med färskmalet ekologiskt mjöl som jag malt med min egen mjölkvarn.

En bra mjölkvarn för pannkakor hittar du här. Det är den minsta kvarnen och det går inte så snabbt att mala med den, men är kvarnen främst till för pannkakor, pajer, kakor m.m. så är den perfekt!

 

Leave a Reply