Ica Buffe berättar om trenden – ”hemmakvarnar på gång”

”Mjölkvarnar – det kan inte vara många som vill ha dem”. Det där har jag fått höra många gånger, men jag tror bestämt att färskmalet mjöl är en stark trend som kommer. Varför äta gammalt härsket mjöl när man kan äta färskt (läs mer om det här)? Och uppenbarligen är det fler än jag som har känsla för det här. Ica Buffé publicerade i senaste numret på första sidan trenden att mala sitt eget mjöl. Jag gillade Ica Buffé tidigare, men nu älskar jag tidningen! De säljer idag varken kvarnar eller hela korn men berättar ändå för hela svenska folket att färskmalet är en het trend – underbart! Även kul att de pratat med den grymma bagaren Caroline Lindö på Källunda gård. Hon och hennes man driver ett ekologiskt jordbruk i Skåne och av dem köper jag mycket av mina hela korn.

Vi som fattat lyckan med färskmalet, hem och mal mjöl till världens godast pannkakor, eller vad det nu är som står på menyn just idag!

Ni som inte får tidningen Ica Buffé kan läsa artikeln här.

Ni som inte får tidningen Ica Buffé kan läsa artikeln här.

 

Leave a Reply