Ibland är jag korkad, eller kanske, väldigt ensam i mina tankar

Jag har nu drivit Bröd&Kvarn i tre år. Jag startade drivet av en passion för hälsa och bakning. Det fina är att passionen fortfarande finns kvar och det är helt fantastiskt – det är lika kul att baka! Så här i efterhand inser jag att allting har tagit längre tid än jag förutspådde. En anledning till det är att jag har verkat på en marknad som i princip inte fanns i Sverige – ingen visste vad en mjölkvarn var eller att det var skillnad på mjöl och mjöl. En annan anledning är att jag ville så gärna att min dröm skulle slå in att jag målade den lite väl rosenrött. En tredje är att jag varit själv.

Att vara själv är ju bra på många sätt: Jag får bestämma själv.  Jag kan få vara så känslostyrd jag önskar. Inga olika viljor. Det finns mycket bra med att vara själv, men också väldigt mycket som är mindre bra. En sak är att jag missar många uppenbara saker. Sannolikt för att jag inte tänker tanken hela vägen eftersom det är så mycket annat som ska göras. Eller för att jag ibland är direkt korkad. Just i detta fall handlar det om en av alla tusen detaljer – pizzaspadar/bakspadar. Dessa har jag endast sålt i samband med kurser eftersom frakten blir då dyr då spaden är så skrymmande. Många har frågat om de fått köpa, men jag har sagt nej. Så härom veckan skickade jag iväg en pizzaspade tillsammans med bakstålet i samma kartong – det gick ju utmärkt. Varför i hela världen har jag inte gjort det tidigare. Jo, därför att jag är själv och aldrig tänkt den till synes självklara tanken. 

Nu finns den i alla fall där till försäljning. Och ursäkta alla ni som inte fått köpa en bakspade till era stål. Här finns de nu. 

Varför du ska ha ett bakstål? Jo, det ”måste” du ju ha om du vill få luftiga bröd och pizzor. Bakstål får den vanliga ugnen att närma sig en proffspizzaugn eller en proffsbageriugn. Den leder värmen jämnt och ger stark värme underifrån – precis det man vill ha för att få maximalt luftiga pizzor och bröd.

Pizzaspaden/bakspaden passar perfekt i kartongen till bakstålet. Jag skickar faktiskt iväg stålet i en pizzakartong – jag kunde inte hitta en bättre kartong, den var perfekt. :-)

 

Comments 2

  1. Frida Palm september 19, 2019
    • Christine Heger september 20, 2019

Leave a Reply