Hur håller man jäskorgarna rena?
Tidigare hände det ofta för mig att mina jäskorgar möglade. Jag bor vid havet och det är alltid fuktigt i luften, vilket säkert gjorde att jag drabbades mer än andra. Trots att jag alltid använde linnehandduk mellan degen och jäskorgen blev det ändå lite mjöl kvar i jäskorgen. Mjölet som låg kvar mellan springorna i jäskorgarna tillsammans med fukt, gjorde att det växte mögel.
Nu har jag en ny rutin som gör att mina jäskorgar alltid håller sig fräscha. Efter att jag har bakat bankar jag ur korgarna, eller damsugar dem och sätter sedan in jäskorgarna på eftervärmen i ugnen. Testa det, så slipper du behöva slänga dyra fina korgar.
Vad har du för knep?
Behöver du nya jäskorgar hittar du flera olika storlekar här.
Comments 4
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej Christine! Nu har jag blivit drabbad av mögel..måste jag slänga mina korgar?
Nej vad tråkigt. Ja, det är lätt hänt när när man bor så fuktigt som vi gör och missar att torka dem helt mellan baken. Jag vet faktiskt inte om man kan få bort det på något sätt. Jag slängde mina, för jag tänker att mögelsporer och mat inte är en bra kombination.
Hej Christine,
Stort tack för alla dina tips. Jag har precis hittat ”Bröd&Kvarn” och suger i mig all kunskap. Toppen!
Själv har jag aldrig använt linneduk i jäskorgen utan mjölat rikligt istället. Efteråt använder jag en hård borste och är ganska hårdhänt när jag borstar ur korgen. Borsten används ENBART till det här och jag torrborstar alltid. Diskar aldrig. Bor i fuktiga Göteborg och jäskorgen är över 30 år och har aldrig möglat.
Hej Christian, kul att höra tack!
Toppen att du inte fått problem med mögel. Det låter som en bra metod som du har :-)