Hur får man fröna att fastna på brödet?

Har ni haft problem med att få fröna att fastna på fastna på brödet? Det är i princip omöjligt att få fröna att fastna efter det att man format brödet om man använder mjöl på bakbordet,s såvida man inte penslar brödet. Degytan har blivit mjölig och fröna trillar bara av. Man skulle kunna forma brödet tillsammans med frö istället för mjöl, men jag tycker är svårt. Mina frö tenderar då att åka in i brödet som en klump istället för att lägga sig ovan på. Det här är mitt enkla tips: Lägg en linnehanduk över jäskorgen utan att trycka ner den i krogen. Strö rikligt med frö på linnehanduken och lägg ner det formade brödet i linnehandduken. Packa in och ställ in i kylen över natten. Istället för att mjöla linnehanduken använder jag alltså frö så att degen inte fastnar i linnehandduken. När brödet/degen blir fuktig under natten, fastnar fröna på ytan.

De här brödet har jag bakat med jäskorgar för 0,5 kg deg. Storleken är perfekt eftersom man kan grädda två bröd bredvid varandra i ugnen. Linnehanddukarna jag använder är lagom stora för att jäsa bröd i.

Comment 1

  1. Birgitta Hallberg juli 2, 2019

Leave a Reply