Långjästa rågfrallor bakade med jäst och hela rågkorn

Här har du som ännu inte bakar med surdeg ett recept på rågbullar som har …

Fermenterad gröt

På senaste tiden har jag hört från flera håll att det lagas fermenterad gröt. Har …

Gröt – ett nyttigt och näringsrikt val!

Jag har alltid tyckt om gröt. Det verkar vara antingen eller – antingen älskar man …

Platta bröd – vad gör jag för fel?

Tydligare än på bilden kan det inte bli – mjölet är helt avgörande för resultatet. …

Rätt förväntningar – då lyckas du oftare!

Sociala medier ställer till det en hel del när det kommer till brödbakning. Man ser …

När är surdegsgrunden klar att baka med?

Jag läser ofta i olika forum att man tittar på hur snabbt surdegsgrunden ökat i …

Du sparar mycket pengar på att baka brödet själv!

Även om elen är dyr kommer du spara mycket pengar på att baka ditt eget …

Underjäst bröd

Trots att jag vet det, slutas jag inte att förvånas. När man bakar med färskmalet …

Snittning – vad avgör resultatet?

Är det möjligt att helt ha kontroll över snittet i brödet? Det vill säga går …

Det är stor skillnad mellan askorbinsyra och icke-tillsats

Idag bakade jag två surdegsbröd, där allt vara lika utom det siktade mjölet. I båda …

Välgräddat med råg – magiska kombon

Jag gillar generellt inte bränt surdegsbröd. Det har varit trendigt ett tag att grädda bröden …

Du måste betala mer för bra mjöl!

Man kan köpa två kilo vetemjöl för 12 kr. Det priset är vad folk i allmänhet …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Egen mjölkvarn – vi preppar när det är kris

I tider av oro märks det att folk i större utsträckning vill säkerställa sin matförsörjning. …

Nu säljer jag även MockMill!

Jag är så glad att kunna berätta att jag numera även säljer MockMills kvarnar. KoMo …

Mjölkvarnar äntligen på lager!

Pandemin gör att jag inte få hem kvarnar i den utsträckning som jag behöver. Det …

Vad kan man mala i mjölkvarnen?

Många frågar vad man kan mala i mjölkvarnen. Det korta svaret är: Allt som är …

Beställningar före jul

Vill du har paket från Bröd&Kvarn före julafton är det hög tid att lägga beställningen. …

Färska flingor till frukosten – det är vardagslyx

Jag har förmånen att att alltid kunna göra gröt och müsli på färska flingor. Det …

Recept – Äppelkaka på fullkornsvetemjöl

Nu är det äppel- och äppelkakstider. Här är ett recept på en smarrig äppelkaka som …

Recept semlor – och bästa trixet för att lyckas

Semlor ska vara luftiga och fluffiga och för att du ska lyckas måste du baka …

Jag bakar med svensk saffran från Österlen – magisk...

Visst du att det finns svensk saffran? Den odlas på Österlen. Det visade sig att …

Pepparkaksbak med “pepparknappar”

Årets första pepparkakor är bakade. Jag bakar mina pepparkakor på fullkornsvetemjöl. De blir så mycket …

Så bakar jag otroligt goda lussekatter – film &...

Lussekatter är det bästa jag vet och nu har jag spelat in en film så …

RECEPT rågbröd. 100% råg eller råg + vete –...

Jag har bakat två olika surdegsbröd. Det ena brödet bakade jag med 100% råg och …

Är glutenintolerans endast en trend?

Jag har själv aldrig reagerat på gluten, och har tidigare tänkt att det där med …

Mal glutenfritt mjöl

Det finns mängder med spännande och smakrika fröer och gryner du kan mala färskt glutenfrittmjöl …

Platta bröd – vad gör jag för fel?

Tydligare än på bilden kan det inte bli – mjölet är helt avgörande för resultatet. …

Rätt förväntningar – då lyckas du oftare!

Sociala medier ställer till det en hel del när det kommer till brödbakning. Man ser …

Malmö skolkockar på surdegskurs

I veckan hade jag nöjet att undervisa skolkockar i surdegsbakning. Det är så glädjande att …

Långjästa rågfrallor bakade med jäst och hela rågkorn

Här har du som ännu inte bakar med surdeg ett recept på rågbullar som har …

När är surdegsgrunden klar att baka med?

Jag läser ofta i olika forum att man tittar på hur snabbt surdegsgrunden ökat i …

Fermenterad gröt

På senaste tiden har jag hört från flera håll att det lagas fermenterad gröt. Har …

Ät mer råg och minska på vete

Runt år 1900 konsumerade vi cirka 60 kg råg per person och nu äter vi …

Gröt – ett nyttigt och näringsrikt val!

Jag har alltid tyckt om gröt. Det verkar vara antingen eller – antingen älskar man …

Recept: All-Bran flingor av vetekli

Vi som maler mjöl själva har alltid problemet med var vi ska göra av allt …

Havregrynsgröten som verkligen håller en mätt

Jag älskar att äta havregrynsgröt till frukost. Det är lent och varmt i magen. Jag …

Nymalda flingor och gryn har mycket mer smak!

Smakskillnaden mellan färska och gamla flingor är stor. De färska smakar så mycket mer. Doften, …

Hemmagjord granola på Svedjeråg = dundermat

Den här granolan (rostade müslin) är gjord på färskmalen Svedjeråg. Jag har tidigare skrivit om …

Granola med nyponflingor

Müsli som rostas kallas ofta granola, och det är svårt att hitta något lika gott …

Min mans lyxmüsli

Hemma hos oss är jag givetvis den okrönta drottningen när det gäller bröd och müsli. Min …

Långjästa rågfrallor bakade med jäst och hela rågkorn

Här har du som ännu inte bakar med surdeg ett recept på rågbullar som har …

Fermenterad gröt

På senaste tiden har jag hört från flera håll att det lagas fermenterad gröt. Har …

Gröt – ett nyttigt och näringsrikt val!

Jag har alltid tyckt om gröt. Det verkar vara antingen eller – antingen älskar man …

Jag bakar mig igenom livets berg- och dalbanor

Det kan tyckas märkligt att jag inte tröttnar på att baka surdegsbröd, men att baka …

Beställ fram till 21 december för klappar före jul

Du kan beställa paket i webbutiken fram till och med den 21 december kl 11.00 …

Online surdegspizzakursen är lanserad! Hämta din rabatt.

Nu har jag lanserat min surdegspizzakurs online. Det är alltid nervöst. Hur många kommer vilja …

Mäktigt besök på Gissleberga Kvarn

Igår fick jag uppleva något helt unikt,  jag var på studiebesök på Gissleberga Kvarn. Föreningen …

Nyttiga Mandelkubbar till fikat

Nyttigt fika, nyttigt mellanmål – jag är alltid på jakt efter det som är gott …