Jag bakar mig igenom livets berg- och dalbanor

Det kan tyckas märkligt att jag inte tröttnar på att baka surdegsbröd, men att baka …

Beställ fram till 21 december för klappar före jul

Du kan beställa paket i webbutiken fram till och med den 21 december kl 11.00 …

Online surdegspizzakursen är lanserad! Hämta din rabatt.

Nu har jag lanserat min surdegspizzakurs online. Det är alltid nervöst. Hur många kommer vilja …

Hamburgerbröden som flöt ut – detta gick fel

Häromdagen satte jag en stor sats surdeg för att göra ett helt gäng med hamburgerbröd. …

Vårda dina linnehanddukar efter bak

När jag jäser mina degar i kylen över natten lägger jag degen i en linnehandduk. …

Lärdom av snittning och varför formningen är så viktig

Om du vill lära dig om varför man ska snitta bröd, kan du börja med …

Surdeg eller jäst – tips när du bakar med...

Häromdagen kom jag på väldigt sent att jag behövde ett bröd till kvällen. När det …

Två sätt attt stretcha en deg – vilken är...

När man använder sig av bakmetoden autolys så stretchar man i regel degen istället för …

Ett underjäst bröd kan ha ett håligt inkråm

Det gäller att hålla isär begreppet, eller tanken, om ett håligt inkråm och ett luftigt …

Danskt Rågbröd – jag lär dig hur du lyckas!

Jag har länge velat lära ut precis hur man lyckas med Danskt Råbröd bakat endast …

Ge bort en surdegskurs i julklapp: surdegspizza, surdegsbaguette eller...

Nu har jag riktigt bra julerbjudande på mina onlinekurser. Jag har satt ihop paket så …

Du måste betala mer för bra mjöl!

Man kan köpa två kilo vetemjöl för 12 kr. Det priset är vad folk i allmänhet …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Egen mjölkvarn – vi preppar när det är kris

I tider av oro märks det att folk i större utsträckning vill säkerställa sin matförsörjning. …

Nu säljer jag även MockMill!

Jag är så glad att kunna berätta att jag numera även säljer MockMills kvarnar. KoMo …

Mjölkvarnar äntligen på lager!

Pandemin gör att jag inte få hem kvarnar i den utsträckning som jag behöver. Det …

Vad kan man mala i mjölkvarnen?

Många frågar vad man kan mala i mjölkvarnen. Det korta svaret är: Allt som är …

Beställningar före jul

Vill du har paket från Bröd&Kvarn före julafton är det hög tid att lägga beställningen. …

Färska flingor till frukosten – det är vardagslyx

Jag har förmånen att att alltid kunna göra gröt och müsli på färska flingor. Det …

Recept semlor – och bästa trixet för att lyckas

Semlor ska vara luftiga och fluffiga och för att du ska lyckas måste du baka …

Jag bakar med svensk saffran från Österlen – magisk...

Visst du att det finns svensk saffran? Den odlas på Österlen. Det visade sig att …

Pepparkaksbak med “pepparknappar”

Årets första pepparkakor är bakade. Jag bakar mina pepparkakor på fullkornsvetemjöl. De blir så mycket …

Så bakar jag otroligt goda lussekatter – film &...

Lussekatter är det bästa jag vet och nu har jag spelat in en film så …

RECEPT rågbröd. 100% råg eller råg + vete –...

Jag har bakat två olika surdegsbröd. Det ena brödet bakade jag med 100% råg och …

Luftiga & mjuka fullkornsfrallor bakade med jäst

Dessa frallor är vansinnigt goda. De är otroligt luftiga – fluffiga är faktiskt ett än …

Är glutenintolerans endast en trend?

Jag har själv aldrig reagerat på gluten, och har tidigare tänkt att det där med …

Mal glutenfritt mjöl

Det finns mängder med spännande och smakrika fröer och gryner du kan mala färskt glutenfrittmjöl …

Hamburgerbröden som flöt ut – detta gick fel

Häromdagen satte jag en stor sats surdeg för att göra ett helt gäng med hamburgerbröd. …

Jag bakar mig igenom livets berg- och dalbanor

Det kan tyckas märkligt att jag inte tröttnar på att baka surdegsbröd, men att baka …

Egen mjölkvarn – vi preppar när det är kris

I tider av oro märks det att folk i större utsträckning vill säkerställa sin matförsörjning. …

Surdegspizzakurs – en fullspäckad matkick

I fredags hade jag en surdegspizzakurs i min bakstudio. Pizzakursen är kul! På några timmar …

Vårda dina linnehanddukar efter bak

När jag jäser mina degar i kylen över natten lägger jag degen i en linnehandduk. …

Lärdom av snittning och varför formningen är så viktig

Om du vill lära dig om varför man ska snitta bröd, kan du börja med …

Surdeg eller jäst – tips när du bakar med...

Häromdagen kom jag på väldigt sent att jag behövde ett bröd till kvällen. När det …

Det behöver inte vara du som gjort fel när...

Brukar du baka med olika sorters mjöler – från mindre kvarnar och från olika säsonger? …

Recept: All-Bran flingor av vetekli

Vi som maler mjöl själva har alltid problemet med var vi ska göra av allt …

Havregrynsgröten som verkligen håller en mätt

Jag älskar att äta havregrynsgröt till frukost. Det är lent och varmt i magen. Jag …

Nymalda flingor och gryn har mycket mer smak!

Smakskillnaden mellan färska och gamla flingor är stor. De färska smakar så mycket mer. Doften, …

Hemmagjord granola på Svedjeråg = dundermat

Den här granolan (rostade müslin) är gjord på färskmalen Svedjeråg. Jag har tidigare skrivit om …

Granola med nyponflingor

Müsli som rostas kallas ofta granola, och det är svårt att hitta något lika gott …

Min mans lyxmüsli

Hemma hos oss är jag givetvis den okrönta drottningen när det gäller bröd och müsli. Min …

Jag bakar mig igenom livets berg- och dalbanor

Det kan tyckas märkligt att jag inte tröttnar på att baka surdegsbröd, men att baka …

Beställ fram till 21 december för klappar före jul

Du kan beställa paket i webbutiken fram till och med den 21 december kl 11.00 …

Online surdegspizzakursen är lanserad! Hämta din rabatt.

Nu har jag lanserat min surdegspizzakurs online. Det är alltid nervöst. Hur många kommer vilja …

Svampsmörgåsen – den godaste jag ätit

Brödintitutet bad mig göra en måndagsmacka som skulle vara klimatsmart, svinnsmart och hälsosam. Det kändes …

Hembakade korvbröd – tips och recept

Jag är väldigt svag för korv. Och grillad korv med bröd är både gott och …

Fullkorn är det som förebygger ohälsa mest

Brödinstitutet har skrivit en intressant artikel som baserar sig på en undersökning från Brödtermometern som …

Mäktigt besök på Gissleberga Kvarn

Igår fick jag uppleva något helt unikt,  jag var på studiebesök på Gissleberga Kvarn. Föreningen …

Nyttiga Mandelkubbar till fikat

Nyttigt fika, nyttigt mellanmål – jag är alltid på jakt efter det som är gott …