Mal ditt eget mjöl!

Varför ska man mala sitt eget mjöl när man kan köpa det i färdigmalt i …

Tips – lagom konsistens på degen

En viktig regel är att när du bakar ska du hälla i allt mjöl med …

De små detaljerna gör den stora skillnaden för bakningen

När jag har surdegskurser så upplever jag ofta att det är de små detaljer som …

Ljust rostebröd – tips

Vår dotter vill ha rostebröd. Det finns ju inte en chans att jag köper rostebröd …

Hur jag formar överjäst bröd

Här kommer ett litet tips på hur jag gör när jag bulkjäst för länge. När …

Hydrering och håligt inkråm – hur hänger det ihop?

Hur förhåller sig egentligen hydrering till luftiga bröd. Har det ett samband? Till att börja …

Recept är aldrig exakta för surdegsbröd!

Detta är en viktig kunskap – ett recept kan aldrig vara exakt för ett surdegsbröd. …

”Man tager vad man haver bröd” – recept

Exakta recept i all ära, men visst är det härligt att bara ösa ner det …

Platt surdegsbröd – detta kan du ha missat

Jag har skrivit flera artiklar tidigare om varför man kan få platta surdegsbröd när man …

Överjäst surdegsbröd bakat i form

I valet mellan underjäst och överjäst är överjäst så mycket bättre. Överjäst smakar i regel …

Fina snitt eller fula – här visar jag varför

Ibland när jag bakar blir det så tydligt, och just idag var det en sådan …

Brödinstitutets kritik förstår jag inte

Brödinstitutet är ett helägt dotterbolag till Sveriges bagare & konditorer AB och i det bolaget …

Jag önskar att alla kunde göra medvetna val

Jag anser inte att man alltid måste välja ”rätt” mat när man äter. Ibland har …

Du måste betala mer för bra mjöl!

Man kan köpa två kilo vetemjöl för 12 kr. Det priset är vad folk i allmänhet …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Egen kvarn – bästa förberedelsen i tider av kris

De flesta av oss har på något sätt förberett oss för en tid i kris. …

Färska flingor och gryn

Vill du ha färska flingor eller gryn kan du mala dem själv. Man tänker kanske …

”Hjälp vi har köpt en bondgård” – Kalle maler...

Har du sett julspecialen av ”Hjälp vi har köpt en bondgård” med Brita och Kalle …

Egen mjölkvarn – vi preppar när det är kris

I tider av oro märks det att folk i större utsträckning vill säkerställa sin matförsörjning. …

Nu säljer jag även MockMill!

Jag är så glad att kunna berätta att jag numera även säljer MockMills kvarnar. KoMo …

Mjölkvarnar äntligen på lager!

Pandemin gör att jag inte få hem kvarnar i den utsträckning som jag behöver. Det …

Recept, ljust rostebröd, bakat med surdeg

Vår dotter vill ha rostebröd, helst det som säljs i butiken. Ja, du förstår, det …

”Man tager vad man haver bröd” – recept

Exakta recept i all ära, men visst är det härligt att bara ösa ner det …

Enkelt surdegsbröd – vardagsbröd – recept

Det går åt mycket bröd i vår familj. Vi har en tonåring som är bottenlös …

Källunda-surdegsbröd, 100% fullkorn – Recept

Jag har fått en leverans av härligt kulturvete från Källunda gård. Det är deras eget …

Recept från Ekogröt-SM

Gröt kan ju vara så oerhört gott och även otroligt prisvärt. Lagas gröten på färskmalna …

Recept – Äppelkaka på fullkornsvetemjöl

Nu är det äppel- och äppelkakstider. Här är ett recept på en smarrig äppelkaka som …

Är glutenintolerans endast en trend?

Jag har själv aldrig reagerat på gluten, och har tidigare tänkt att det där med …

Mal glutenfritt mjöl

Det finns mängder med spännande och smakrika fröer och gryner du kan mala färskt glutenfrittmjöl …

Platt surdegsbröd – detta kan du ha missat

Jag har skrivit flera artiklar tidigare om varför man kan få platta surdegsbröd när man …

Recept, ljust rostebröd, bakat med surdeg

Vår dotter vill ha rostebröd, helst det som säljs i butiken. Ja, du förstår, det …

Vinnaren av snittkniv

Häromdagen skickade jag ut ett mail till alla mina prenumeranter och bad dem sprida ordet …

Ljust rostebröd – tips

Vår dotter vill ha rostebröd. Det finns ju inte en chans att jag köper rostebröd …

Mal ditt eget mjöl!

Varför ska man mala sitt eget mjöl när man kan köpa det i färdigmalt i …

Hur jag formar överjäst bröd

Här kommer ett litet tips på hur jag gör när jag bulkjäst för länge. När …

Hydrering och håligt inkråm – hur hänger det ihop?

Hur förhåller sig egentligen hydrering till luftiga bröd. Har det ett samband? Till att börja …

Detta vill du veta om råg

Alla vet nog att råg är bra, men kanske inte på vilket sätt. I denna …

Tips – lagom konsistens på degen

En viktig regel är att när du bakar ska du hälla i allt mjöl med …

Recept från Ekogröt-SM

Gröt kan ju vara så oerhört gott och även otroligt prisvärt. Lagas gröten på färskmalna …

Recept: All-Bran flingor av vetekli

Vi som maler mjöl själva har alltid problemet med var vi ska göra av allt …

Havregrynsgröten som verkligen håller en mätt

Jag älskar att äta havregrynsgröt till frukost. Det är lent och varmt i magen. Jag …

Nymalda flingor och gryn har mycket mer smak!

Smakskillnaden mellan färska och gamla flingor är stor. De färska smakar så mycket mer. Doften, …

Hemmagjord granola på Svedjeråg = dundermat

Den här granolan (rostade müslin) är gjord på färskmalen Svedjeråg. Jag har tidigare skrivit om …

Granola med nyponflingor

Müsli som rostas kallas ofta granola, och det är svårt att hitta något lika gott …

Mal ditt eget mjöl!

Varför ska man mala sitt eget mjöl när man kan köpa det i färdigmalt i …

Tips – lagom konsistens på degen

En viktig regel är att när du bakar ska du hälla i allt mjöl med …

De små detaljerna gör den stora skillnaden för bakningen

När jag har surdegskurser så upplever jag ofta att det är de små detaljer som …

RECEPT, Morotsfrallor

Jag tänker dela med mig av ett av mina recept från min bok Fullkorn. Det …

Place Your Bets with Jun88 The Most Reliable Choice

Are you in search of a reliable online betting platform? Look no further than Jun88. …

Why Jun88 Reigns as the Most Trusted Betting Site

Online betting has become increasingly popular in recent years, with more and more people turning …

Mäktigt besök på Gissleberga Kvarn

Igår fick jag uppleva något helt unikt,  jag var på studiebesök på Gissleberga Kvarn. Föreningen …

Nyttiga Mandelkubbar till fikat

Nyttigt fika, nyttigt mellanmål – jag är alltid på jakt efter det som är gott …