”Hemligheten” bakom goda kanelbullar

Jag tycker att mina kanelbullar är helt fantastiska (det tycker förhoppningsvis alla om sin egna kanelbullar) speciellt med tanke på de förändringar jag gjort från det traditionella receptet. De smakar precis som de ska, fast bättre.  ”Hemligheten” bakom mina galet goda kanelbullar är:

  • 50% färskmalet fullkornsvetemjöl. Det blir så mycket mer smak när man använder fullkornsvetemjöl än bara det vita mjölet. Och använder du inte mer än 50% så blir bullarna inte tunga. Det är viktigt att fullkornsvetemjölet är finmalet, för självklart ska det vara luftiga kanelbullar.
  • Använd riktigt smör! Och rikligt med smör.
  • Dra ner på sockret. I min värld kan det absolut bli för mycket socker. Det ska vara sött men inte bara smaka socker. Här tycker vi olika, men mina bullar är söta trots mindre socker.
  • Använd lite mjöl. Vill du ha luftiga bullar som inte blir torra – mindre mjöl. Det är svårare att baka med mindre mjöl, men det lönar sig.
  • Toppa med mandel eller pumpakärnor, så får du härligt krisp i bullen utan att göra den ytterligare söt.

Du skulle inte märka att det är fullkornsmjöl i dem, bara tänkt att det är väldigt goda.

Om du vill ha mitt recept, så hittar du det i boken ”Fullkorn”.

Leave a Reply