Hembakta hambugerbröd – vilken skillnad!

Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas – hembakade hamburgerbröd blir så otroligt mycket godare. Jag bakar mina hamburgerbröd med färskmalet mjöl, och det blir förstås extra gott, men du som inte har kvarn välj ett riktigt bra mjöl.  Jag använder en stor andel fullkornsvetemjöl, vilket gör bröden smakrikare (och även nyttigare). Hemligheten är att baka med ett fullkornsmjöl som är riktigt finmalt.

Du hittar recepet på hamburgerbröd här. När jag bakade sist skippade jag dock hjorthornssaltet och drog ner något på fullkornsmjölet och ökade samtidigt något på det siktade vetemjölet. I receptet bakar jag med surdeg, vilket självklart gör dem extra goda. Men du som inte är van att baka med surdeg, använd jäst istället. Ta bara 6 gram jäst, och följ i övrigt receptet. Även om du inte använder surdeg kommer du få ett mycket smakrikare hamburgerbröd tack vare långjäsningen.

Hamburgare är ju trots allt väldigt lätt att göra och bjuda på, så mitt tips är att satsa lite tid på bröden.

Insidan. Luftiga fast ändå med tuggmotstånd. Så vansinnigt goda.

Leave a Reply