Hembakat korvbröd till sommarens utflykter – recept

Idag blir det premiär för oss med grillad korv på vår pojkes skolavslutning. Om man är en brödsnobb som jag går det bara inte att köpa det svampiga korvbrödet i butiken. Istället har jag bakat ett betydligt nyttigare och godare korvbröd på 50% fullkornsmjöl. Jag använde jäst, så det går snabbt och enkelt att baka. Receptet postade jag redan förra året och du hittar det här. Har du något mer tid, så minska på jästen och låt degen jäsa längre så får du än mer smak i korvbröden.

Faktum är att de är så goda så man skippa både korven och ketchupen ;-)

Korvbröd bakade på färskmalet fullkornsmjöl. Gör en sats och frys in det du inte använder direkt. Otroligt lyxigt att ha i frysen.

När jag bakar färskmaler jag alltid mitt mjöl för en bättre smak och dessutom är det nyttigare. Du hittar mjölkvarnarna här.

Leave a Reply