Hembakade korvbröd – tips och recept
Jag är väldigt svag för korv. Och grillad korv med bröd är både gott och associeras för mig med så härliga minnen. Korvbröden man köper i butik är dock bara smaklösa och degiga. Jag bakar mina egna och jag önskar du ville prova att göra det samma. De blir så otroligt mycket godare och dessutom nyttigare. I filmerna nedan ser ni hur jag gjorde:
Självklart har jag i en del fullkornsvetemjöl för att de ska bli mer smakrika och även nyttigare. Du hittar receptet här.
Behöver du baguetteplåtar, så hittar du dem här.
Jag önskar dig en härlig grillsommar! /Christine
Comments 5
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Jag tycker också att det verkar bra med en sån plåt! Måste skaffa det.
Men är den teflonbelagd? Fastnar inte degen i plåten under jäsning annars? Ska den smörjas?
Mycket frågor blir det…..
Hej Annelie,
Jag bara mjölar in före jag lägger dit korvbröden. :-). Så degen fastnar inte.
Hej Annelie,
Jag brukar mjöla den om jag bara jäser i rumstemperatur, då räcker det. Om jag däremot långjäser i kylskåp så krävs den att den ojas in, annars fastnar degen.
Hej! Jag tycker det verkar smidigt att jäsa bröden på såna plåtar! Hur funkar det att grädda dem på plåten, får man nån färg på undersidan av baguetterna?
Hej Henrik, japp, det blir färg underifrån oxå. Inte så mycket som ovanpå, men tillräckligt :-)