Helgens surdegskurs med kunskapsrikt besök

I helgen hade jag en tvådagars surdegskurs för ett gäng glada hemmabagare. Några var nybörjare andra hade bakat en hel del. Min erfarenhet är att den blandningen fungerar alldeles utmärkt. Deltagaren tar till sig den kunskap den behöver och filtrerar resten av det jag säger. Jag pratar mycket. Jag försöker pressa in så mycket kunskap jag kan på en begränsad tid. Ibland går det därför för snabbt och jag får hejda mig och andas ;-). Jag tänker ofta att det är helt fantastiskt att jag tycker det är så kul fortfarande trots att jag vid det här laget haft väldigt många kurser.

Just denna helg hade vi besök av Magnus Nyman från Källunda gård (på Källunda kan du bland annat köpa hel säd direkt från Magnus). Han odlar kulturspannmål och har ett livs erfarenhet av att odla spannmål. Det var väldigt spännande att få höra mer om verkligheten och vilka utmaningar och fördelar som finns när man odlar ekologiska äldre sorter. Magnus sitter även i styrelsen för föreningen Allkorn som verkar för att bevara, förmedla och sprida utsäde och kunskap om kulturspannmål. Gå gärna in och läs på deras hemsida. De gör ett fantastiskt arbete, och där finns mycket att lära.

Om du vill lära dig baka med surdeg och om du vill lära dig baka bröd som du kan äta med gott samvete, så kolla in vårens kurser här. Bor du inte inom köravstånd finns väldigt prisvärt boende på gångavstånd.

Bilden är tyvärr inte så skarp, men jag tycker den är härlig! Tack alla ni fina som kom (och även ni som inte fastnade på bilden)!

Ett gäng fina bröd som deltagarna bakat.

Så vackert snittat!

Leave a Reply