Helgens surdegskurs – en härlig blandning av människor

I helgen hade jag surdegskurs i min bakstudio i Falsterbo. Det blir en intensiv helg och deltagarna brukar vara ganska möra efter dessa två dagar. Det är mycket information, men också härligt mycket bakglädje och skratt. Även jag är trött direkt efter kursen, men idag är all energi tillbaka och mer därtill. Jag är så glad att det är så många som tycker detta är lika roligt som jag. Nu önskar jag bara att jag vore en fluga på deltagarnas axel när de ska omsätta de nya kunskaperna i sina egna kök. På bilden är några av alla de bröd som deltagarna bakade. Alla bröden är unika och kommer smaka olika.

Något härligt med surdegskurserna är att jag får lära känna så många spännande och intressanta människor. Deltagarna är ofta väldigt olika varandra, men alla med ett gemensamt intresse – bakning. Vi brukar vara nio deltagare utöver mig själv och jag skulle tippa att det i snitt är 60% kvinnor och 40% män. Deltagarna själva är helt omöjliga att kategorisera – det går inte att hitta en enda röd tråd förutom bakning. De är från olika delar av landet, från storstäder, byar eller landet. De har olika erfarenheter och helt olika yrken. Gamla, unga, ja allt i en salig blandning. Detta får mig att tänka på min pappa. Min pappa är en riktigt hobbyman. Han är med i föreningar och nördar ner sig i alla möjliga roliga (tekniska) hobbies. Det som jag alltid tyckt varit så fascinerande med hans föreningsliv är den saliga blandning av människor han lär känna. Jag känner att jag tack vare surdegskurserna får uppleva samma sak. Detta berikar verkligen mitt liv och jag är så glad för det.

Detta mail fick jag idag av en av deltagarna från helgens kurs. Och du kan ju förstå att jag blir glad!

Tack Christine!

Mycket lärorik och rolig kurs som jag redan berättat om för alla mina kollegor :-)

Jag är full av inspiration och igår efter kursen gjorde jag två olika experiment med uppfräschning av min gamla surdeg jag hade hemma (en blandade jag med bara vetemjöl och en med hälften fullkornsmjöl). I morse gjorde jag vattentestet och båda flöt så fint!

Brödet jag hade med mig hem var ljuvligt och blev tillbehör till både lunch och middag igår.

Så tack igen för en intressant och superrolig kurs med nya kunskaper som jag kommer ta med mig hela livet :-)

Mer om surdegskurserna hittar du här.

 

Leave a Reply