Halva äpplen i ugnen – när du inte har tid

Jag har kassar med äpplen hemma som jag behöver göra något med. Dessutom vill jag att familjen ska frossa i äpplen nu när det är äppletider. På vardagar är det dock svart att hinna att både fixa middag och göra efterrätt eller ett avancerat mellanmål. Igår bestämde jag mig därför för att slänga in hela äpplen i ugnen och toppa med det jag hade hemma. Rättare sagt, halva, för jag delade dem för att lättare få ur kärnhuset. Det blev en succé, och jag kommer göra om det idag igen.

Ingredinser

6 st syrliga svenska äpplen
kanel
2,5 dl färskflingade havregryn (när jag flingar/maler havre använder jag alltid Nakenhavre)
1-2 msk mandelmassa
1/3 dl hackad mandel
1/2 msk socker
50 g smör

Recept

Halvera äpplena och kärna ur dem. Pudra med kanel. Smula ner mandelmassa där äpplets kärnhus varit tillsammans med grovhackad mandel. Blanda havregryn med smör, kanel och socker. Klicka ut havregrynsblandningen på äpplena. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.

De färskflingade havregynen flingar jag med kvarnen FlocMan – kolla in den här.

Snabbt, enkelt och en given succé – halverade äpplen i ugnen

 

 

Leave a Reply