Havrekakor på färskflingad Nakenhavre

Jag har bakat havrekakor med färska flingor av Nakenhavre. Det blev så gott! Jag var lite osäker på resultatet eftersom Nakenhavre har lite skaldelar kvar, så känslan när man äter dem kan ibland vara något fibrig. I kakorna jag bakade märktes det överhuvudtaget inte, de blev bara grymt goda.

Superenkla att göra.

Havrekakor

ca 40 st

3 dl färskflingad Nakenhavre

125 gram smör

3 msk vatten

1 1/2 dl socker

knappt 1 dl russin

2 1/2 dl vetemjöl

2 1/2 tsk hjorthornsalt

Smält smöret, och blanda i havregryn och vatten. Blanda i övriga ingredienser. Rulla små kulor med händerna och lägg dem på en plåt. Tryck ut dem något.

havrekakor (Small)

Grädda kakorna i mitten av ungen i 175 grader. Låt dem kallna på ett galler.

IMG_9264 (Small)

 

Comments 3

  1. Kerstin Nordin januari 27, 2021
  2. Emmally Boscarino juli 1, 2017
    • Christine Heger juli 2, 2017

Leave a Reply