Havregrynsgröten som verkligen håller en mätt
Jag älskar att äta havregrynsgröt till frukost. Det är lent och varmt i magen. Jag känner mig mätt och tillfredsställd. MEN mitt blodsocker faller snabbt ner i källaren. Jag spelar ofta tennis på morgonen och jag har märkt att tennis och havregrynsgröt är en säker förlust på tennisbanan. Sedan en tid tillbaka gör jag istället havregrynsgröt/korngröt med hela korn av korn. Det gör en enorm skillnad! Jag håller mig mätt länge och får ingen blodsockerdipp. I en tidigare artikel har jag skrivit om forskningen kring korn – läs gärna den här. Det är så häftigt att det faktiskt funkar. Är du som jag som älskar havregröt, men inte tycker att det håller dig mätt tillräckligt länge? Testa havrekorngröten! Det vore väldigt roligt att få höra om du får samma erfarenhet som jag – berätta gärna.
Recept på just den havre/korngröt som jag gör hittar du min bok ”Fullkorn”.
Recept på grovt bröd med hela korn hittar du här.
Comments 3
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej,
Häller med dig att Havregrynsgröt är bra start på dagen. Brukar riva i ett äpple och hacka några torkade plommon för att få lite annat i för då ”slipper man” sylten. Sedan får gröten koka/svälla på låg värme ett tag.
Vi gör ofta gröt på nymald råg/vete/dinkel/korn i olika blandningar. Vi mal så grovt det går med Komokvarnen och kokar med vatten eller mjölk några minuter. Fin fullkornssmak och trevlig konsistens med lite tuggmotstånd.
Härligt! Att blanda alla sädessorter är det allra bästa. Då får vi en varierad kost. Generellt äter vi för mycket av bara vetet.