Havregrynsgröten som verkligen håller en mätt

Jag älskar att äta havregrynsgröt till frukost. Det är lent och varmt i magen. Jag känner mig mätt och tillfredsställd. MEN mitt blodsocker faller snabbt ner i källaren. Jag spelar ofta tennis på morgonen och jag har märkt att tennis och havregrynsgröt är en säker förlust på tennisbanan. Sedan en tid tillbaka gör jag istället havregrynsgröt/korngröt med hela korn av korn. Det gör en enorm skillnad! Jag håller mig mätt länge och får ingen blodsockerdipp. I en tidigare artikel har jag skrivit om forskningen kring korn – läs gärna den här. Det är så häftigt att det faktiskt funkar. Är du som jag som älskar havregröt, men inte tycker att det håller dig mätt tillräckligt länge? Testa havrekorngröten! Det vore väldigt roligt att få höra om du får samma erfarenhet som jag – berätta gärna.

Recept på just den havre/korngröt som jag gör hittar du min bok ”Fullkorn”.

Recept på grovt bröd med hela korn hittar du här.

Comments 3

  1. Åke Cederblad februari 26, 2020
    • Christine Heger februari 27, 2020
  2. Stefan februari 1, 2021

Leave a Reply