Hastbullar – Kardemummabullar – på färskmalet fullkornsmjöl

Finns det något mysigare än att sitta ner och fika? Samla familj eller vänner och sitter ner en stund. Även barn älskar att fika. Jag försöker alltid hitta bra och nyttiga alternativ till fikat. Det ska kännas mysigt utan att barnen får en sockerchock. De här Kardemummabullarna är ett nyttigt alternativ till fikat, eller ett lyxigt mellanmål till barnen.

Kardemummabullarna, som i många recept kallas Hastbullar, går riktigt snabbt att göra. Bara att blanda ihop och in i ugnen. Eftersom bullarna är bakade med bakpulver, går det extra snabbt. Bullarna är bakade på färskmalet fullkornsmjöl och sötade med lite socker. De är perfekta att baka tillsammans med barnen, för det är inte mycket som kan gå fel. I min familj var alla överens om att de bullarna som var toppade med röda vinbär var godast.

 

Perfekta bullar att baka med barn. Snabbt, enkelt och nyttigt.

Ingredienser

5 dl (300 g) fullkornsvetemjöl (har du inte en kvarn, så välj ett stenmalt fullkornsvetemjöl från butiken)
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk krossade kardemummakärnor
100 g smör
1 ägg
2 dl mjölk

Topping
Hackad sötmandel
Vinbär eller något annat bär

Recept, ca 15 st

Blanda alla de torra ingredienserna. Finfördela det kalla smöret i mjölet. Blanda till sist i ägget och mjölken. Klicka ut degen i bakformar och grädda dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Ät dem gärna när de fortfarande är varma tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas mjölk.

Gott med mandeltopping. Men med mandel och bär, blev det ännu godare!

 

Leave a Reply